nieuws

Villa R van UArchitects onderscheiden in Duitsland

Architectuur

Split View, Villa R in Helmond van UArchitects is de winnaar in de categorie woonhuizen van de Iconic Award van de German Design Award 2014.

Villa R van UArchitects onderscheiden in  Duitsland

 

 

 

De twee kinderen uit het gezin van de particuliere opdrachtgever wilden hun eigen leefomgeving, waar ze zich konden terugtrekken. De ouders wilden echter enige toezicht kunnen houden op hen. Hier ontstond bij UArchitects het idee de functies te verdelen over verschillende vloeren die met zichtlijnen met elkaar in verbinding staan.

Door middel van split-levels ontstaat er een spel van zichtlijnen tussen de verschillende ruimtes. Iedere ruimte heeft een eigen functie en deze is zichtbaar in de gevel door de telkens veranderende connectie tussen binnen en buiten.

De studieruimte ligt half verdiept onder het maaiveld en staat in contact met de entree op de begane grond. De entree biedt tegelijkertijd toegang tot de woonruimte op de begane grond en de eetruimte op de eerste verdieping. Op de twee halve verdiepingen hoger bevinden zich drie slaapkamers. Centraal in de woning houdt een houten trap de verschillende ruimtes bijeen.

Reageer op dit artikel