nieuws

Studenten winnen eerste EeStairs Design Competition.

Architectuur

Twee architectuurstudenten uit Rusland en uit Tsjechië zijn verkozen tot de winnaars van de eerste editie van de Eestairs Design Competition. Inzendingen kwamen vanuit de hele wereld, maar uiteindelijk bepaalde een deskundige jury en een openbare stemming de winnaars. Iury Tiguntsev uit Rusland won met zijn ‘Urban Ladder’ in de categorie Custom Design en Petra Musilová uit Tsjechie werd gekozen tot winnaar in de categorie Standard Design.

Studenten winnen eerste EeStairs Design Competition.

De EeStairs Design Competition is bedoeld om jonge architecten en designers te inspireren en aan te moedigen bijzondere en vernieuwende ontwerpen te maken, die tevens praktisch en realiseerbaar zijn. Het bedrijf uit Barneveld vervaardigt en ontwerpt trappen en glazen balustrades en heeft veel opdrachtgevers in Nederland, maar ook daarbuiten. Door deze werkzaamheden te combineren met een prijsvraag, willen zij jong talent de kans bieden meer kennis op te doen over het verwezenlijken van hun ontwerpen. Na de prijsuitreiking staat er dan ook een rondleiding door de productiehal op het programma en wordt de prijswinnaars een kijkje in de Eestairs keuken gegeven.

De winnaars

Iury Tigunstev is student Architectuur. Zijn ontwerp ‘Urban Ladder’ combineert een trap met een hellingbaan die gebruikt kan worden als treden niet geschikt zijn. Het resultaat is een vloeiend en elegant ontwerp in beton, metaal en glas. Het is een trap met een minimalistische uitstraling die tegelijkertijd ook ergonomisch en makkelijk beloopbaar is.

Petra Musilová zit in de afronding van haar Master in Architectuur en Stedenbouw. Haar trap bestaat uit een aantal gestandaardiseerde elementen die op verschillende manieren kunnen worden samengebracht. Zo kunnen individuele ontwerpen ontstaan, passend bij de ruimte waar de trap zal worden toegepast. Het is een ruimtelijke puzzel die element voor element wordt opgebouwd. Stuk voor stuk, of in het Tsjechisch ‘Kus-po-Kuse’, de naam van dit ontwerp.

Reageer op dit artikel