nieuws

LEVS wint architectenselectie Wonam

Architectuur

LEVS heeft de architectenselectie van Wonam gewonnen voor appartementencomplex Square in het ontwikkelgebied Kop Zuidas in Amsterdam. Het nieuwe gebouw van 7000 vierkante meter, krijgt vijf tot acht verdiepingen, een fietsenkelder en een collectief binnengebied.

LEVS wint architectenselectie Wonam

 

 

 

Het gebouw heeft 110 twee- en driekamer middensegmentwoningen (55-75m²) en een horecafunctie op de begane grond. Deze zal met de ligging aan het centrale plein bijdragen aan de vitaliteit van de nieuwe buurt tussen Rivierenbuurt, RAI en Amstelpark.

 Square_levs 

Opdrachtgever Wonam heeft de doelstelling om in Amsterdam duurzame en betaalbare vrije sector huurwoningen te ontwikkelen voor ‘jonge middeninkomens’ op hoogstedelijke, goed bereikbare locaties. Via het eigen discussieplatform WoonTank kan de doelgroep woonwensen inbrengen die het uitgangspunt van de lay-out en de plattegronden vormen.

Start bouw is gepland voor januari 2015, een jaar later moet Square worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel