nieuws

GMP aan de slag met Bernabeu-stadion in Madrid

Architectuur

Uit het rijtje bekende stadionbouwers is GMP geselecteerd voor de renovatie van het Bernabeu-stadion van Real Madrid. Met de renovatie is een bedrag gemoeid van 330 miljoen pond. Met de verkiezing versloeg het Duitse bureau Foster, Herzog & de Meuron en Populous. Het duurde even voordat de uiteindelijke beslissing bekend is gemaakt, al in oktober 2012 waren de finalisten bekend.

GMP aan de slag met Bernabeu-stadion in Madrid

 

GMP (von Gerkan, Marg und Partners) gaat samenwerken met de Spaanse architecten L35 Arquitectos en Ribas & Ribas voor de voetbaltempel waarin 90.000 mensen een plekje kunnen vinden.

De bestaande tribunes worden grotendeels behouden, de hoofdtribune wordt uitgebreid naar de omvang van de andere tribunes en bekleed met een metalen folie en LED’s. Een vierlaagse uitbreiding en een inschuifbaar dak worden boven het complex geplaatst. Een commercieel centrum met winkels en een hotel worden aan de zijkant geplaatst maar wel binnen de stadionboog en volgt de asymmetrische vorm  die kan worden gebruikt als een beeldscherm.

Met de nieuwbouw wil Real Madrid zich presenteren als het beste stadion ter wereld. Het is afwachten na de oplevering in 2017.

Reageer op dit artikel