nieuws

Wordt Star Trek realiteit?

Architectuur

Dat wij misschien wel (te) huiverig zijn om gebruik te maken van ‘Ubiquitous computing’ in verband met schending van privacyrechten daar hebben ze in Azië geen boodschap aan. De nieuw ontwikkelde Zuid-Koreaanse stad New Songdo maakt dan ook dankbaar gebruik van dit soort informatie.

Wordt Star Trek realiteit?

 

 

 

New Songdo is één van de eerste steden waar particuliere, medische en zakelijke informatiesystemen aan elkaar verbonden zijn. Overal zijn zogenaamde TelePrecense schermen waar men over beeld kan communiceren.

Privé en zakelijke data zijn overal in de stad toegankelijk. Bewoners hebben een smartcard die toegang geeft tot alle voorzieningen en diensten in de stad – openbaar vervoer, parkeren, de bioscoop. Als je je kind kwijt bent is deze gemakkelijk te ‘tracen’ en terug te vinden. De gezondheidsconditie van oudere bewoners wordt in de gaten gehouden door communicerende preventiesystemen. Kortom:alles voor het gemak, comfort en de veiligheid van de bewoners en bezoekers van New Songdo.

Een doorkijk naar de toekomst van onze samenleving?
Die doorkijk vind je op YouTube in meerdere episodes.

Reageer op dit artikel