nieuws

‘Verticale stad’ voor Utrecht

Architectuur

Aan de noordzijde van de binnenstad van Utrecht is het in opdracht van Borghese Real Estate en door Klunder Architecten ontworpen woon- en werkgebouw ‘In het Noorderlicht’ opgeleverd. Hier kunnen gebruikers wonen, dineren en sporten in hetzelfde gebouw. Volgens de architecten “een verticale stad waar je 24-uur per dag aangenaam kunt verblijven.” Het ontwerp is een omgevouwen paperclip rondom een binnentuin met een toren van 17 verdiepingen.

‘Verticale stad’ voor Utrecht

Het gebouw aan de rand van de Vogelenbuurt, tussen de Oudenoord, de Westerdijk en de Otterstraat, omvat 220 woningen variërend van 30 m² tot 70 m², 85 ondergrondse parkeerplaatsen, een fitness centrum op de begane grond, 500 m² kantoorruimte en restaurant met dakterras; een gezamenlijk dakterras en een gemeenschappelijke binnentuin.

Bewuste multifunctionaliteit

Door Klunder Architecten is gekozen voor contrasterende afwerkingen van ruwe bruine stenen en glad wit beton. Alle appartementen zijn voorzien van een eigen terras of loggia en hebben verdiepingshoge raampartijen.
Projectarchitect Cor Berg zorgde dat ‘In het Noorderlicht’ multifunctionaliteit voorop staat, zowel in de plint als in de appartementen. Ruimtes zijn op vrij eenvoudige wijze te combineren, waardoor zowel de commerciële ruimtes en de woningen zeer flexibel in te richten zijn. De aanwezige fitnessclub, winkels en horeca met dakterras trekken daarbij ook veel bezoekers buiten alleen de nieuwe bewoners.

Reageer op dit artikel