nieuws

Stedelijk tuinieren in met bamboe gerenoveerde Gentse gasklokken

Architectuur

De Dienst Cultuurparticipatie van de stad Gent organiseerde afgelopen zomer een ontwerpwedstrijd om de stad nog eigenzinniger vorm te geven dan ze al is. De stad ging daarbij op zoek naar een geschikt paviljoen om de Wereldtentoonstelling van 1913 in herinnering te brengen. Het voorstel van architectenbureau CRU! om de oude gasklokken op de Tondeliersite in het noorden van Gent te herbestemmen bleef hangen. Momenteel lopen zelfs concrete gesprekken om de industriële ruïnes om te vormen tot stadsserres waar de bewoners uit de omliggende wijk aan stadslandbouw kunnen doen.

Stedelijk tuinieren in met bamboe gerenoveerde Gentse gasklokken

CRU! is met het project van de gasklokken door het publiek als derde van de 37 voorstellen uitgekozen. In tegenstelling tot de echte paviljoenen van de Wereldtentoonstelling van ’13, waarvan er al zo veel zijn verdwenen, zou het paviljoen van CRU! er echter eentje kunnen worden om te blijven. Het architectenbureau voert momenteel immers concrete gesprekken met de stad Gent om in 2015-2016 werkelijk een heus gemeenschapsproject op te zetten rond de oude gasklokken.

Lees meer op architectura.be

Reageer op dit artikel