nieuws

Koolhaas ontwerpt Kunstencluster Arnhem niet

Architectuur

OMA, het bureau van architect Rem Koolhaas, ontwerpt geen Kunstencluster voor Arnhem. De architecten hebben zich onlangs teruggetrokken uit de competitie.

Koolhaas ontwerpt Kunstencluster Arnhem niet

 

 

 

 

OMA was een van de vijf bureaus die is geselecteerd om hun visie te geven op het nieuwe onderkomen voor Museum Arnhem en Focus Filmtheater Arnhem. Het bureau trekt zich terug met als reden dat het ‘niet mogelijk bleek om binnen de beschikbare termijn van de inschrijffase tot een kwalitatief goede visie voor het project te komen’.

De gemeente Arnhem vind het spijtig dat OMA zich terugtrekt uit de selectie, maar ziet vooral uit naar de uitwerking van de vier overgebleven architecten, aldus een verklaring. Hun visie moet op 14 februari klaar zijn.

De andere 4 partijen zijn Architectuurstudio HH met SO-IL (Verenigde Staten) en ABT, Bjarke Ingels Group (Denemarken) en Allard Architecture, Kengo Kuma & Associates (Japan) en NL Architects.

Onzeker

De realisatie van het cultuurgebouw aan de Rijnkade is onzeker sinds een ledenvergadering van D66 de steun aan het plan introk en de SP dat voorbeeld enkele uren later volgde. Het lot van het Kunstencluster wordt mede bepaald door de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.

Bron: de Gelderlander

 

Reageer op dit artikel