nieuws

Joop Slangen nieuwe supervisor Emmen

Architectuur

Architect Joop Slangen is vanaf begin dit jaar de nieuwe supervisor van de centrumvernieuwing in Emmen. Hij volgt architect en stedebouwkundige Ashok Bhalotra op, die de opdracht deze zomer teruggaf om meer bij zijn zieke vrouw in Rotterdam te kunnen zijn. De 53-jarige Slangen, mede-eigenaar van een architectenbureau in Haarlem, is volgens de gemeente Emmen gekozen vanwege zijn “scherpe, analytisch visie op de opgave hier, zijn innemende persoonlijkheid en de frisse blik op de risico’s die met dit ingrijpen in de stad samengaan”.

Joop Slangen nieuwe supervisor Emmen

Slangen wordt in zijn rol van supervisor ondersteund door Tess Broekmans, eigenaar van Urhahn Urban Design. Samen zijn zij tot 1 juli 2016 inzetbaar voor de stedelijke kwaliteit van het centrum van Emmen.

Joop Slangen, geboren in Venlo, was als architect in Maastricht medeverantwoordelijk voor het Ceramique-terrein en als hoofdarchitect in Amstelveen voor de Mondriaantoren in Amsterdam. Hij was zo’n tien jaar lang stadsarchitect van Haarlem en heeft daar nu samen met zijn compagnon een architectenbureau. Hij werkte tot dusverre voornamelijk in de Randstad.

Emmen zit midden in een ingrijpend stadsvernieuwingsproject waar in totaal een half miljard euro mee is gemoeid. De verhuizing van de dierentuin, de bouw van een nieuw theater, de aanleg van een tunnel in de Hondsrugweg en de aanleg van een ’mensenpark’ zijn de belangrijke exponenten van de vernieuwing.

Slangen is geselecteerd na een meervoudige onderhandse aanbesteding. Meer kandidaten hebben een presentatie over hun visie op en ontwerpopvatting voor Emmen-centrum gegeven. De selectiecommissie bestaande uit de wethouders Sleeking, Houwing en Wilms, de directeur programma Centrumvernieuwing Emmen en twee stedenbouwkundigen van de gemeente, adviseerde het college unaniem om voor de heer Slangen te kiezen. Wethouder Ton Sleeking: “De combinatie van innemende persoonlijkheid, brede en kritische visie en zoeken naar de beste oplossing vanuit een scherpe analyse, zijn eigenschappen die ons hebben overtuigd. De combinatie met Tess Broekmans, bedreven in het organiseren van draagvlak, geeft een goede garantie om samen met alle betrokkenen de komende jaren verder te kunnen bouwen aan een mooi, uitnodigend en goed bereikbaar centrumgebied”.

 

 

 

Reageer op dit artikel