nieuws

Geïntegreerde zonnesystemen worden standaard

Architectuur

Architecten en ingenieurs moeten nog aan de gedachte wennen: het integreren van systemen voor zonne-energie in gevels en daken wordt de standaard. Zonne-energie is voor hen nog niet mainstream, maar het tempo van de acceptatie ligt wel hoog, zo meldt Cobouw vanaf de beursvloer van GEVEL 2014 in Ahoy’ Rotterdam.

Geïntegreerde zonnesystemen worden standaard

In het Solar Theater op vakbeurs GEVEL2014 in Ahoy’ in Rotterdam viel te horen dat bij architecten zonne-energie in de fase van ‘onbekend maakt onbemind’ verkeert. Toch verwachten enkele adviseurs en leveranciers dat zonnepanelen standaard zullen worden in gebouwen. De extra investering voor woningen is in zeven tot acht jaar terugverdiend, bij utiliteitsbouw in zo’n tien jaar. Het rendement op de investering is bovendien hoog.

Lees meer over de nieuwste zonnepanelen in Cobouw.

Reageer op dit artikel