nieuws

Corporatie kan goedkoper bouwen

Architectuur

De Rotterdamse woningcorporatie Woonbron heeft een goedkopere manier gevonden om sociale eengezinswoningen te bouwen. De winst wordt vooral behaald in lagere bouwkosten en door goedkopere bouwgrond van de gemeente. Dat verklaart Woonbron maandag bij een presentatie over de plannen.

Corporatie kan goedkoper bouwen

 

 

Woonbron wil de komende tien jaar ongeveer 450 van deze eengezinswoningen voor het sociale huursegment in Rotterdam en Dordrecht bouwen. Mogelijk ook in Delft. Volgens Woonbron kan op deze manier de woningbouwmarkt weer een impuls en wordt de schaarste van deze woningen aangepakt, stelt Woonbron.

Architecten

Woonbron heeft over het goedkoper bouwen afspraken gemaakt met de gemeente Rotterdam. Niet alleen over goedkopere bouwgrond. Maar ook met aannemers, die gaan werken met standaardsysteemwoningen. Aan nutsbedrijven wordt gevraagd de aanlegkosten te verlagen. Of architecten blij zullen zijn met deze nieuwe manier van bouwen is af te wachten. Volgens Woonbron “zijn de kosten van architecten verwerkt in de kostprijs en door standaardisatie ook een stuk lager dan traditioneel het geval is’’, zegt bestuursvoorzitter Bert Wijbenga van Woonbron.

Bron: NU.nl

Reageer op dit artikel