nieuws

Bachman Wilson House gered uit overstroomgebied

Architectuur

Frank Lloyd Wright adepten zullen opgelucht ademhalen nu het Crystal Bridges Museum in Arkansas, VS het Bachman Wilson House heeft gered van zijn huidige locatie in een overstroomgebied. Maar liefst 1600 kilometer verder wordt het huis weer opgebouwd op 500 vierkante meter beschikbaar gesteld door het museum.

Bachman Wilson House gered uit overstroomgebied

 

Het huis, gelegen in Millstone, New Jersey, is oorspronkelijk gebouwd in 1954 tijdens de Unsonia-periode van Wright. In 1988 kocht het architectenpaar Lawrence en Sharon Taratino het huis aan en begonnen aan een grootscheepse renovatie.

 Bachman Wilson House 

Door regelmatige overstromingen zette het echtpaar het huis in 2012 te koop. Aan de kopers werd de voorwaarde gesteld het huis te herbouwen op een plek met eenzelfde relatie tot de omliggende natuur als zijn oorspronkelijk locatie. De stichting Frank Lloyd Wright Building Conservancy omarmde dit idee waarmee de zoektocht naar een nieuwe eigenaar kon beginnen en eindigde bij het Crystal Bridges Museum waar kunst in relatie tot de natuur tot de collectie behoort.

Usonia

Usonia gebruikte Wright bij zijn visie over het landschap van de Verenigde Staten, inclusief de stedebouw en de gebruikte architectuur. Met dit voorstel wilde hij de link leggen tussen het Amerikaanse landschap die volgens hem vrij zou zijn van conventies. 

Bron: uk.phaidon.com

Reageer op dit artikel