nieuws

Arup adviseur Museum De Lakenhal

Architectuur

Eerder was al bekend dat Julian Harrap Architects (JHA) uit Londen en HappelCornelisseVerhoeven (HCV) uit Rotterdam zijn ingeschakeld voor de nieuwbouw en renovatie van Museum De Lakenhal in Leiden. Nu is bekend geworden dat Arup is aangesteld als museum-engineer.

Arup adviseur Museum De Lakenhal

 

 

 

 

 Arup is verantwoordelijk voor het installatieontwerp, brandveiligheid en beveiliging. Samen met HappelCornelisseVerhoeven en Julian Harrap is het de bedoeling om het museum weer een eigentijdse uitstraling te geven.

Met de renovatie worden de klimaatinstallaties, de publieksvoorzieningen bestaande uit een publiekszaal en museumhoreca, aangepakt. De overkapping van het voorplein, een noodoplossing uit 1992, zal worden verwijderd. Het tekort aan ruimte voor wisselende tentoonstellingen wordt opgelost door de toevoeging van een nieuwe tentoonstellingszaal, zodat in het bestaande gebouw de eigen collectie beter en vollediger getoond kan worden. Daarbij worden ook de logistieke voorzieningen verbeterd, zodat het museum zijn internationale bruikleenpositie kan behouden. De laatste uitbreiding van Museum De Lakenhal vond plaats in 1921.

De realisatie van de plannen staat gepland in de periode 2015-2017.

 

 

Reageer op dit artikel