nieuws

Agendatip ‘Conflict&Design’

Architectuur

Design Vlaanderen, C-mine Genk en Innovatie&Design Euregio organiseren van 15 december 2013 tot 9 maart 2014 de zevende editie van de Triënnale voor vormgeving in Vlaanderen. De Triënnale gaat in op de manieren die designers aanwenden om ontwerpen te maken die omgaan met de conflictsituaties binnen onze maatschappij. Bezoekers van de tentoonstelling worden op deze manier aangezet om na te denken over de huidige en toekomstige omgang met mens en materiaal.

Agendatip ‘Conflict&Design’

Onder leiding van curator Kurt Vanbelleghem worden vanuit specifieke invalshoeken presentaties gegeven door designers  over het gebruik van nieuwe en innovatieve methodes binnen het hedendaags design. Er wordt ingegaan op de oplossingsgerichtheid van designs voor conflicten die in onze huidige samenleving de kop opsteken, zoals sociale conflicten tussen mensen en conflicten met de natuur. Conflicten worden in de huidige maatschappij negatief ervaren maar blijken tevens een noodzakelijke stimulans voor innovatie. Zo krijgt innovatie ook een duidelijk sociaal-maatschappelijk doel dat naar een betere wereld streeft. De Triënnale is een dynamisch project waarin het niet enkel draait om de tentoongestelde werken, maar ook om het stimuleren van oplossingsgericht denken.

De Triënnale vindt plaats in het Belgische Genk op het terrein van C-mine en is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00. Entree is gratis.

Reageer op dit artikel