nieuws

Ontwerp museumdepot toch naar MVRDV

Architectuur

MVRDV mag toch het nieuwe museumdepot van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam ontwerpen. Het bureau heeft geen kennisvoorsprong gekregen op andere architecten door met museumdirecteur Sjarel Ex te praten. Dat oordeelde de rechtbank in Rotterdam dinsdag 4 februari.

Ontwerp museumdepot toch naar MVRDV

 

 

Of MVRDV echt aan de slag gaat met hun ontwerp is nog te bezien. MAD, Nio en Okra kunnen een hoger beroep aantekenen. De gemeenteraad neemt eind 2014 hierover een definitief besluit.

Het ontwerp van MVRDV voor het nieuwe collectiegebouw (kosten: 50 miljoen euro) kwam tijdens een aanbesteding als winnaar uit de bus. Later bleek dat het bureau tijdens de procedure overleg had gehad met directeur Ex. De gemeente Rotterdam, de opdrachtgever van het project, sloot de winnaar toen uit wegens voorkennis.

Reageer op dit artikel