nieuws

Studentenwoningen Spinozacampus opgeleverd

Architectuur

Amsterdam heeft er een nieuwe campus bij, nu de 700 nieuwe zelfstandige en betaalbare studentenwoningen aan het Dennenrodepad gereed zijn als uitbreiding van de reeds bestaande 500 kamers in de flats Echtenstein en Daalwijk. Het project is een gezamenlijk initiatief van vastgoedbelegger Haerzathe Investments, Plegt-Vos Bouwgroep en woningcorporatie DUWO. Het ontwerp is van Te Kiefte Architecten

Studentenwoningen Spinozacampus opgeleverd

Haerzathe Investments heeft dit project ter omvang van ruim 24 miljoen euro deels gefinancierd met verhandelbare obligaties die zijn uitgegeven aan particuliere beleggers. Door de unieke constructie lopen de beleggers maar zeer beperkt risico en worden de obligaties zelfs gewaardeerd met een A+. Het rendement is 7,12% IRR. Dat er ook in het huidige klimaat markt is voor dergelijke beleggingsproducten blijkt wel uit het feit dat de emissie ruim overtekend is.

Plegt-Vos Bouwgroep uit Oldenzaal realiseerde de 10 gebouwen met 700 studentenwoningen via haar modulaire bouwsysteem. Door het modulaire bouwsysteem kunnen de 700 sociale woningen kostendekkend worden ontwikkeld. Zelfs op een locatie die door de bouwstop slechts tijdelijk beschikbaar is. Voor de ontwikkeling is voor 15,5 jaar een erfpachtovereenkomst met de gemeente Amsterdam aangegaan.

Reageer op dit artikel