nieuws

BURO II & ARCHI + I ontwerpt commercieel wooncomplex in Ledeberg

Architectuur

In Ledeberg bij Gent start op het einde van 2013 de bouw van een meergezinswoning met onder meer tien appartementen en een eengezinswoning op hetzelfde terrein. Op het gelijkvloers wordt bovendien in een commerciële ruimte voorzien die een nieuwe impuls betekent voor de Eggermontstraat. De units van het blok, dat door BURO II & ARCHI + I is ontworpen, hebben een E-peil dat varieert tussen E45 en E60.

BURO II & ARCHI + I ontwerpt commercieel wooncomplex in Ledeberg

Er werd gestreefd naar een project dat zich eenvoudig integreert in het straatbeeld, zowel qua volume als architectuur. Door het volume te laten evolueren van 4 naar 5 bouwlagen vult het gabariet op een genuanceerde manier het straatbeeld in en lost de overgang op tussen de beide naastgelegen panden.

Lees verder op www.architectura.be

Reageer op dit artikel