nieuws

Bouw 40 huurappartementen Almere Poort van start

Architectuur

De Alliantie is gisteren begonnen met de bouw van Bommel Veste, twee complexen met in totaal veertig sociale huurappartementen in Almere Poort. De panden zijn een ontwerp van architectenbureau Change.nl en worden neergezet door het bedrijf Vos en Teeuwissen uit Huizen.

Bouw 40 huurappartementen Almere Poort van start

 

Bommel Veste ligt als een ‘moderne buitenplaats’ op een boskavel aan een centrale laan in de stripheldenbuurt in Almere Buiten. Om meer nadruk te leggen op de groene omgeving heeft Change.nl gekozen voor een ingetogen architectuur.

Een dikformaat gevelsteen welke stootvoegloos is gemetseld met een diepe lintvoeg zet de toon in de gevels. Warm en aards getint prefab beton sluit hier qua kleur en textuur bij aan. De gevels fungeren als achtergrond voor de collectieve tuinen rond de gebouwen.

 Bommelveste Almere Poort 

De parkeeroplossing is verborgen tussen een met siergrassen begroeid grondlichaam en een begroeide pergola. De buitenruimte is ontworpen door landschapsarchitect Rob Aben, die de sfeer van de moderne buitenplaats nader onderstreept heeft.  

Naar verwachting kunnen de eerste huurders er in de zomer van 2014 hun intrek nemen.

Reageer op dit artikel