nieuws

Boekentip: De flexibele stad

Architectuur

Hoe moet het nu verder met de ruimtelijke ontwikkeling en het bouwen in Nederland? Daar schreven de architecten Tom Bergevoet en Maarten van Tuijl het boek ‘De flexibele stad’ over. Het is bedoeld voor iedereen die actief is in de bouwkolom; van vastgoedmanagers tot ontwerpers en van beleidsmakers tot eindgebruikers.

 

De auteurs hopen dat hun boek bijdraagt aan een mentaliteitsverandering en willen nieuwkomers wegwijs maken in het speelveld van ruimtelijke ontwikkeling.

Bruikbare instrumenten

Aan de hand van de grote thema’s financiën, wetgeving, proces en ruimte laten Bergevoet en Van Tuijl zien hoe ruimtelijke ordening in Nederland heeft kunnen vastlopen. Vervolgens bieden ze alternatieve strategieën waarmee de ruimtelijke ordening weer kan worden vlotgetrokken. Daarbij hebben ze getracht de enorme vloed aan nieuwe inzichten en mogelijkheden te ordenen tot een reeks bruikbare instrumenten. Ten slotte tonen de auteurs succesvolle voorbeelden die, gebruikmakend van deze nieuwe instrumenten, al zijn gerealiseerd.

De Flexibele Stad bevat 53 succesvolle voorbeelden van wonen, retail, kantoren, braakligging, erfgoed en krimpgebieden en 8 braakliggings- en leegstandkaarten.

Presentatie

Het boek van uitgeverij nai010 publishers wordt gepresenteerd donderdag 26 september om 14 uur in de leegstaande Suikerfabriek, Van Heemskerckstraat 101 te Groningen, na een bijeenkomst van het G32-stedennetwerk.

Reageer op dit artikel