nieuws

B-architecten brengt drie gebouwen naar één Muntpunt

Architectuur

Het Muntpunt in Brussel, dat dit weekend zijn deuren opent, bestaat uit drie verschillende gebouwen uit verschillende tijden die door B-architecten tot één geheel zijn gevormd. Het Monnaie House, een kantoorgebouw uit de jaren zeventig, het 19e-eeuwse Schildknaapgebouw en een voormalig herenhuis annex tussengebouw zijn nu een zogenoemde Belevingsbibliotheek.

B-architecten brengt drie gebouwen naar één Muntpunt

Muntpunt wordt door de opdrachtgevers ‘de grootste salon van Brussel’ genoemd. Het is een gebouw met veel kamers en plekken, 8900 vierkante meter vol boeken, beleving en verbinding. Elke verdieping heeft een eigen kleur en sfeer, zodat de bezoeker gemakkelijk zijn weg kan vinden.

Lees meer op Architectura.be

 

Reageer op dit artikel