nieuws

Herbestemming Prinses Margrietflat Rotterdam

Architectuur

Woonstad Rotterdam renoveert samen met Stereo Architects de Prinses Margrietflat. Bij de renovatie worden appartementen anders ingedeeld of samengevoegd, de huidige balkons en galerijen vervangen. Ook wordt de energiezuinigheid ingrijpend verbeterd.

Herbestemming Prinses Margrietflat Rotterdam

 

 

Appartementen worden in het ontwerp ‘Het Weefgebouw’ van Stereo Architects samengevoegd zodat grotere woningen ontstaan: van 55 m2 naar 84 m2. Bovendien worden de balkons vergroot zodat bewoners meer buitenruimte krijgen. De galerijen worden vervangen zodat appartementen ook voor rolstoelgebruikers beter toegankelijk zijn. Energielabels gaan van F en G naar B en A. Woonstad verbetert de isolatie en combineert een efficiëntere CV-installatie met warmteterugwinning.

Stereo Architects won vorig jaar met het ontwerp de door Woonstad Rotterdam uitgeschreven prijsvraag. De indeling is samen met de bewoners in het ontwerp verwerkt.

Ontwikkeling

De renovatie van de Prinses Margrietflat is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Bramanteplein. Woonstad Rotterdam en de Deelgemeente Prins Alexander willen de kwaliteit van leven voor een gevarieerde groep van senioren verbeteren. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in Ontmoetingscentrum Prinsenhof en straks gebruik maken van diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Reageer op dit artikel