nieuws

Appartementengebouw Steenwijk door B+O

Architectuur

In opdracht van Woonconcept Vastgoed ontwierp Arnoud Olie van B+O Architectuur en Interieur een appartementengebouw aan de Paardenmarkt in Steenwijk. Het gebouw telt vijf lagen waarvan er vier zijn ingericht met 25 huurappartementen. De onderste laag is bestemd voor winkelruimte.

Appartementengebouw Steenwijk door B+O

Het ontwerp van B+O is geïnspireerd op de Amsterdamse School en het werk van architect Jan van der Mey, die onder andere het Scheepvaarthuis in Amsterdam heeft ontworpen.

De stijlkenmerken van de Amsterdamse School zijn onder andere terug te zien in de verticale belijningen en de detaillering met ornamenten en penanten. Het siermetselwerk en de metselbanden geven het pand een monumentaal karakter. Het gebouw is tevens een eerbetoon aan de Steenwijker beeldhouwer Hildo Krop. Zijn werk is terug te vinden in de vele gebouwen en bruggen in de stijl van de Amsterdamse School. Het appartementengebouw refereert op deze manier aan de beeldhouwkunst van Krop.

Reageer op dit artikel