nieuws

Agendatip: Learning from the Seventies

Architectuur

De expositie ‘Learning from the Seventies’ toont de geschiedenis, actualiteit en toekomst van de binnenstedelijke woningbouwopgave. Van 28 september tot 19 oktober wordt aan de hand van negen Amsterdamse wijken met sociale woningbouw thema’s als publiek domein, bewonersparticipatie en de omgang met bestaande bebouwing, toen en nu actueel, besproken. De expositie in Arcam is samengesteld door de faculteit Bouwkunde TU Eindhoven.

Agendatip: Learning from the Seventies

De expositie start met een gelijknamig symposium waarin architecten, die de afgelopen veertig jaar bouwden in de stadsvernieuwing, het gesprek met elkaar en met een jongere generatie architecten aangaan. Met onder anderen Paul de Ley, Cees Nagelkerke, Gus Tielens, Tom Frantzen en Bastiaan Jongerius.

 Learning from the Seventies
Arcam Amsterdam
Expositie: 28 september – 19 oktober
Gelijknamig symposium op 27 september
Meer informatie: www.arcam.nl

 

Reageer op dit artikel