nieuws

UNStudio wint in Wenzhou, China

Architectuur

UNStudio leverde de winnende inzending van de competitie voor het Yongjia World Trade Centre gelegen in de nieuwe stad aan de rivier van Wenzhou, China. In tegenstelling tot het gebruikelijke zakencentrum gaat het ontwerp uit van een multifunctioneel gebruik waarin culturele en recreatieve voorzieningen en woningen onderdak vinden.

UNStudio wint in Wenzhou, China

 

De torens staan in het ontwerp van UNStudio op een podium dat functioneert als groene omgeving voor de torens. Overlappende secties versterken het idee van een wijk gebouwd in de lucht met verschillende identiteiten.

 Wenzhou_UNStudio 

Op de plaats waar de secties elkaar overlappen zijn zogenaamde ‘Eyes’ (ruimtes) bedacht die geschikt zijn voor meerdere doeleinden, zoals luchttuinen en lounges of als sociale ontmoetingsplaatsen voor de kantoren. De ogen zijn dusdanig geplaatst dat zij het beste uitzicht bieden op de rivier en het centrum van de stad.

Reageer op dit artikel