nieuws

Ontwikkeling Houthaven begonnen

Architectuur

Met de ondertekening van de overeenkomst voor het Kopblok door projectontwikkelaar Synchroon en stadsdeel Amsterdam-West is afgelopen donderdag een belangrijke stap gezet voor de ontwikkeling van de Houthaven. In het Kopblok komen voornamelijk koopwoningen.

Ontwikkeling Houthaven begonnen

 

 

Dit gedeelte komt in het huidige water van het IJ, in het verlengde van de zelfbouwkavels van Blok 0. In september dit jaar begint de aannemer met land maken op deze plek. Het duurt tweeënhalf jaar om de waterbodem onder het zand in te laten klinken. Dit betekent dat Synchroon medio 2015 kan beginnen met de bouw van de eerste fase van het Kopblok. De ontwikkeling vindt plaats in drie fasen.

De Houthaven ligt in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt, vlakbij de Amsterdamse binnenstad. Hier verrijst de komende jaren een volledig klimaatneutrale woonwijk op zeven autoluwe eilanden in het IJ. Er komen ongeveer 2.000 woningen, 70 woonboten en 50.000 m2 voorzieningen zoals maatschappelijke functies, bedrijfsruimtes, horecagelegenheden, scholen, een hotel en een zorgcentrum. De bouw van de brede school is al begonnen. In november begint ook de bouw van Blok 0, negen zelfbouwkavels voor groepen. Het Kopblok is het eerste onderdeel van de Houthaven dat gerealiseerd zal worden in het gedeelte van de Houthaven dat nu nog uit water bestaat.

Reageer op dit artikel