nieuws

NEXT architects & Rudy Uytenhaak ontwerpen fietsbrug en school Utrecht

Architectuur

NEXT architects + Rudy Uytenhaak Architectenbureau wonnen de Europese aanbesteding voor een fietsbrug, school, gymzaal en landschappelijke inpassing. Samen met Arup, Bureau B+B en Vitruvius bouwkostenadvies wisten zij het bestuur van de OBS Montessorischool en de gemeente Utrecht te overtuigen met “een ranke hangbrug, in combinatie met een goed doordachte inpassing van de school en de aanlanding in het Victor Hugoplantsoen.”

NEXT architects & Rudy Uytenhaak ontwerpen fietsbrug en school Utrecht

De twee bureaus, NEXT architects en Rudy Uytenhaak Architectenbureau, gaan na de zomer het schetsontwerp vertalen in een Voorlopig Ontwerp. Tijdens dit traject worden onder andere direct omwonenden en gebruikers van de school en gymzaal betrokken. De planning is dat het Voorlopig Ontwerp in de eerste helft van 2014 door het Utrechtse college kan worden vastgesteld.

Fietsgebruik stimuleren

In 2011 en 2012 heeft de gemeenteraad ingestemd met het doorstartdocument (2011) en het Integraal Programma van Eisen (2012) voor de fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal. Voor de aanleg van de fietsbrug en aanlanding worden de huidige twee scholen en de gymzaal in het Victor Hugoplantsoen gesloopt. Basisschool de Eben-Haëzer wordt in Leidsche Rijn gebouwd. De andere school, OBS Oog in Al, locatie Montessori, met gymzaal komt terug in het ontwerp op het Victor Hugoplantsoen, samen met de brug en de aanlanding. Met deze fietsbrug wil het college het fietsgebruik stimuleren. Voor fietsers vanuit het centrum en Oog in Al ligt er straks een snelle verbinding naar Leidsche Rijn en het toekomstige centrum en verder richting het Groene Hart en vice versa.

Reageer op dit artikel