nieuws

Koolhaas krijgt grote opdracht in Miami

Architectuur

OMA is uitgekozen om een nieuw ontwerp te leveren voor het congrescentrum in Miami Beach. Eerder in juli haalde OMA ook al een grote opdracht binnen aan de andere kant van de Verenigde Staten, in Santa Monica.

Koolhaas krijgt grote opdracht in Miami

 

 

Een team, bestaande uit OMA, Tishman Vastgoed en UIA management – zal het Miami Convention Center, de thuisbasis van Art Basel Miami Beach en de Miami International Boat Show, transformeren tot een 21e eeuwse zaal.

In het ontwerp wordt onder meer een hotel toegevoegd op het dak van het centrum en een groot getrapt park op de top van een nieuwe ondergrondse garage. Hiermee  wordt de footprint van de locatie verminderd maar zorgt tegelijkertijd voor verbindingen met het stedelijk weefsel van Miami Beach.

 OMA_2_Miami 
Miami Beach

Santa Monica

Eerder in juli haalde OMA ook al een grote opdracht binnen in Santa Monica. In het ontwerp voor die plaats brengt OMA woonruimte, hotels, winkels en kantoren samen op een locatie. In het ontwerp is meer publieke ruimte ingetekend dan nu het geval is.

Reageer op dit artikel