nieuws

Inzenden voor ARC13 – Stoelontwerp

Architectuur

Ook dit jaar reikt de redactie van de Architect de ARC13 Stoelontwerp uit. Deze prijs voor het beste stoelontwerp wil vernieuwend stoelontwerp promoten. De focus ligt op produceerbaarheid en technologische innovatie. Inzenden kan tot vrijdag 30 augustus.

Inzenden voor ARC13 – Stoelontwerp

 

 

 

 

ARC13 Stoelontwerp wil talentvolle stoelontwerpers een podium bieden en innovatie in de markt zichtbaar maken. Ze wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste stoelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaand aan de toekenning. Bij de beoordeling let de jury op de functionaliteit en het karakter van de stoel. Een ander belangrijk aandachtspunt is het materiaalgebruik.

Als geen ander inspireert een stoel tot het nadenken over vorm, gebruik, materiaal en techniek. Anders dan in voorgaande edities, toen het inleveren van een prototype op ware grootte verplicht was, is de jury nu op zoek naar stoelconcepten die een heldere visie op de positie van het zitmeubel combineren met een uitvoerbaar, gematerialiseerd en commercieel interessant ontwerp.

Inzenden

Gevraagd wordt een basisontwerp, dat geschikt is voor het maken van een prototype. Het ontwerp moet zijn gemaakt in de periode 1 september 2012 – 30 augustus 2013. De inzending dient vergezeld te gaan van een pdf-bestand van drie pagina’s op A3-formaat. Gevraagd wordt hierin achtereenvolgens het concept (blad 1: uitgangspunten ontwerp, de visie op gebruik), het ontwerp (blad 2: materialisatie en detaillering) en proces/realisatie (blad 3: uitwerking tot product) te behandelen. De inzending blijft het geestelijke eigendom van de maker.

Nominaties

Uit de inzendingen selecteert de jury maximaal tien nominaties en een winnaar. De beoordeling van de inzendingen vindt plaats in twee ronden. Na de ronde waarin nominaties worden aangewezen, kiest de jury het winnende ontwerp en laat deze vergezeld gaan van een motivatie. De jury bestaat dit jaar uit Jorre van Ast, Claudia Linders en Chris Kabel. Secretaris van de jury is Niels Witten (de Architect). De jury is onafhankelijk en doet een bindende uitspraak.

ARC13-trofee

Het winnende stoelconcept wint de legendarische ARC13-trofee. De genomineerde ontwerpen worden, tezamen met het juryrapport, gepubliceerd in het novembernummer van de Architect, die verschijnt op donderdag 26 november 2013, de dag van de prijsuitreiking. Ook zullen de genomineerde ontwerpen bij deze gelegenheid worden tentoongesteld.

Inzenden

De inzending voor de ARC13 stoelontwerp prijsvraag dient voor vrijdag 30 augustus digitaal te worden ingestuurd via arc-awards.nl/inzenden. Verdere inlichtingen over de prijsvraagvoorwaarden en wijze van inzenden zijn te vinden op www.arc-awards.nl

 

 

Reageer op dit artikel