nieuws

Governors Island krijgt De Heuvels

Architectuur

Afgelopen week was de officiële aftrap van De Heuvels, één van de nieuwe publiek toegankelijke parkgebieden van Governors Island in New York. Het ontwerp van West8 vormt een eerbetoon aan het weelderige, heuvelige landschap van het pre koloniale Manhattan. Daarnaast versterken ze de weerbaarheid van het eiland tegen de stijgende zeespiegel.

Governors Island krijgt De Heuvels

De heuvels, die gemaakt worden uit gerecycled bouw- en stortmateriaal, komen10 tot 27 meter boven zeeniveau. De top van de hoogste Heuvel biedt de parkbezoeker een 360 graden panorama van het Vrijheidsbeeld, de haven van New York en de skyline van Lower Manhattan.

Governors Island Park and Public Space Masterplan

De Heuvels zijn het hoogtepunt van het Governors Island Park and Public Space Master Plan. Er zijn vier Heuvels. ‘Grassy Hill’ zal een 8,5 meter hoge flauwe helling bieden met uitzicht over de nieuwe en historische landschappen op het eiland en de Manhattan skyline. ‘Slide Hill’ (11,5 meter hoog) bevat vier glijbanen tussen schaduwrijke bomen voor kinderen en families. De 13,5 meter hoge ‘Discovery Hill’, vormt het decor voor de samensmelting van natuur en kunst met locatiespecifieke kunst langs de paden. ‘Outlook Hill’, welke 24 meter boven het eiland uitrijst. Met de officiële openingsceremonie zullen alle Heuvels dit jaar verrijzen. Volgens planning zullen ze openbaar toegankelijk zijn vanaf de lente van 2015.

New York De Heuvels 

Hoofdstadprogramma

In mei 2012 opende burgemeester Bloomberg 12 hectare parkgebied van de eerste fase van Governors Island, gefinancierd als onderdeel van het uitgebreide hoofdstadprogramma om de infrastructuur van Governors Island naar de 21e eeuw te brengen en nieuwe parkgebieden te creëren. Deze eerste fase van het park, waarbinnen Hammock Grove, Play Lawn en Liggett Terrace vallen is op schema en zal in 2013 opgeleverd worden. De Heuvels voegen nog eens 4,5 hectare openbaar parkgebied toe aan de eerder genoemde 12 en extra groengebieden aan het National Historic District van het eiland, welke het afgelopen jaar ook verruimd zijn.

Private financiering

Tegelijkertijd met de starthandeling maakte burgemeester Michael R. Bloomberg  bekend dat door een donatie van $15 miljoen van Wendy en Eric Schmidt in combinatie met verscheidene andere toezeggingen van particuliere financiering van nu in totaal $36 miljoen, de vermogenscampagne Trust for Governors Island is gelanceerd om de aanleg van De Heuvels met privaat geld te financieren.

Bron: West8

Reageer op dit artikel