nieuws

Duurzame wijk voor Luxemburg-stad

Architectuur

Een team van Nederlandse architecten is de winnaar van de internationale stedebouwkundige ontwerpwedstrijd Südfront Avenue J.F. Kennedy. In het winnende ontwerp voor het plateau van Kirchberg in Luxemburg-stad is behalve historie sterk rekening gehouden met de mogelijkheden van zonne-energie.

Duurzame wijk voor Luxemburg-stad

Enkele hoofdpunten uit het winnende plan zijn het creëren van een extreem duurzame wijk met veel nadruk op de ontwikkeling van woningbouw voor variatie in de functieverdeling. Het verlevendigen van de Avenue J.F. Kennedy en het aanleggen van verbindingen tussen Weimershof/Neudorf en de Europese wijk op het Plateau van Kirchberg.

Urbis_Luxemburg 

Het winnende team bestaat uit Urbis bureau voor stadsontwerp uit Rotterdam (stedenbouwkunde en bouwkundige aspecten),  Bosch Slabbers landschapsarchitecten uit Middelburg (landschap en buitenruimte) en Witteveen+Bos raadgevende ingenieurs, uit Deventer (duurzaamheid, water en energie).

Luxemburg 

De inrichting en bouw van de 16 hectare grote wijk zal vanaf 2018 een jaar of twintig in beslag nemen.

Luxemburg 

Reageer op dit artikel