nieuws

Woningen à la Cie in Seoul

Architectuur

In het Seoulse Gangnam district is de bouw begonnen van sociale woningbouw naar ontwerp van de Architekten Cie.

Woningen à la Cie in Seoul

Kavel A5 bestaat uit vijf blokken met in totaal 1339 appartementen. Het bovengrondse programma beslaat 125.000 vierkante meter bruto vloeroppervlakte. Onder de blokken en binnenhoven bevinden zich parkeergarages. In het plan is eveneens een community center opgenomen, met winkels, horeca, fitness, kinderdagverblijfen dergelijke.

Een team van onder leiding van Frits van Dongen won in 2010 de eerste prijs in de internationale ‘Design Masterpiece Housing’ prijsvraag, op initiatief van LH, Korea land housing corporation. Het doel was om nieuwe woningprototypes te introduceren voor de Zuid Koreaanse woningbouw. De Architekten Cie. heeft het plan met hulp van een lokaal ingenieursbureau en andere adviseurs verder uitgewerkt.

De aannemer is Hyundai, een van de grootste aannemers in Zuid Korea. Het project wordt in april 2015 opgeleverd.

Bekijk hier een 3D animatie.

 

Reageer op dit artikel