nieuws

WikiHouse

Architectuur

In onze kenniseconomie kan het uitwisselen van ontwerp en architectuur niet achterblijven. WikiHouse ziet hier de kans liggen architectuur toegankelijk te maken voor een groter deel van de wereldbevolking.

WikiHouse

 

 

WikiHouse bestaat uit een online bibliotheek met 3D-modellen, gebaseerd op gemeenschappelijke ontwerpprincipes. Deze principes worden op de website duidelijk gemaakt met een pictogrammen en duidelijke uitleg. Transparantie en uitwisselbaarheid zijn namelijk de uitgangspunten van WikiHouse.

Bouwpakket
Vervolgens kan het model vanuit het platform omgezet worden in een 2D- bouwpakket. Zo kunnen met lokale bouwmaterialen en energie globale ontwerpen gerealiseerd worden.

  Het 2D-bouwpakket. Foto WikiHouse

Juninummer de Architect

WikiHouse is in ontwikkeling, leer het concept kennen in het juninummer van de Architect!

 

Reageer op dit artikel