nieuws

Van Mourik bouwt aan Lombok: Soho District

Architectuur

De bouw van het woningbouwproject ‘Soho District’ in de Utrechtse wijk Lombok is van start, een ontwerp van Architecten van Mourik. De komende maanden verrijzen vier gebouwen met daarin 139 appartementen en en circa 6000 m² commerciële ruimten. Het plan Soho District moet de kwaliteit van wonen en leven in de Kop van Lombok een belangrijke impuls geven. Het uitgangspunt is een totale herstructurering en opwaardering van het bestaande gebied.

Van Mourik bouwt aan Lombok: Soho District

Verantwoordelijk architect Piet Grouls van Architecten Van Mourik sluit met zijn ontwerp aan op de bestaande bebouwing. De huizen aan de Niasstraat, Molukkenstraat en Tanimbarkade hebben “mooie strakke lijnen” en dat komt terug in Soho District.

De appartementen hebben grote raampartijen, vaak tot aan de vloer. De balkons zijn zo gepositioneerd dat de bewoners optimaal van de zon kunnen genieten.

Ecologische zone

Vier appartementengebouwen met op de begane grond winkels zijn gesitueerd aan weerszijden van een nieuw te realiseren plein met groen- en parkeervoorzieningen. Op de hoek van de Groeneweg en het plein wordt een jongerencentrum gerealiseerd. Het plein sluit aan op de Oude Rijn.

Langs het water van de Oude Rijn zal de ecologische zone tussen de Laan van Nieuw Guinea en de Vleutenseweg in ere worden hersteld, zodat sprake is van een aaneengesloten groene zone. De twee appartementengebouwen die AM ontwikkelt langs de Oude Rijn bestaan uit vier woonlagen. Toekomstige bewoners kunnen hun auto parkeren op een parkeerdek boven de supermarkten. Winkelend publiek en bezoekers kunnen parkeren op het plein.

Starters, gezinnen en ouderen

Het woningaanbod in Soho District is bestemd voor starters, gezinnen en ouderen. De appartementen verschillen in oppervlakte (van 50 m² tot 130 m²), indeling en prijsniveau. Er zijn twee-, drie- en vierkamerappartementen met uitzicht op het plein of op het water. Vrijwel alle appartementen beschikken over een comfortabel balkon of terras, een loggia of een ruime tuin.

De eerste 49 appartementen zijn reeds in de verkoop gegaan. De gebouwen gaan Archer, Bridle, Coventry en Denman heten. Na de aanleg van de ‘Ulu Moskee’ en ‘Buenos Aires’ op de Kop van Lombok wordt dit al het derde bouwproject in de wijk.

Na de aanleg van de ‘Ulu Moskee’ en ‘Buenos Aires’ op de Kop van Lombok wordt dit al het derde bouwproject in de wijk.

Bron: DUIC.nl

Reageer op dit artikel