nieuws

Oplevering uitbreiding terminal en hotel Eindhoven Airport

Architectuur

Vorige week is de uitbreiding van de terminal van Eindhoven Airport en de nieuwbouw van het hotel Tulip Inn Eindhoven Airport geopend. KCAP Architects&Planners en De Bever Architecten, die samen met NACO onder de naam ‘Constellation’ het eerste ontwerp in 2005 maakten tekenden voor het ontwerp.

Oplevering uitbreiding terminal en hotel Eindhoven Airport
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

De uitbreiding bestaat uit een nieuwe voorzone van 2.000 m2 met extra retail- en horecafaciliteiten op de begane grond, 2.700 m2 aanbouw aan de aankomsthal en 2.700 m2 voor kantoren op de bovenverdieping. Het hotel biedt op 8 verdiepingen plaats aan 120 kamers, een bar, ontbijtruimte en fitnessvoorzieningen. Restaurant en vergaderruimtes worden in het terminalgebouw aangeboden.

KCAP Airport Eindhoven 

Met een mogelijke uitbreiding werd al in het oorspronkelijke ontwerp rekening gehouden. Daarvoor werd een groeimodel geconcipieerd waarin afzonderlijke bouwelementen gerealiseerd kunnen worden zoals de uitbreiding van de aankomst- of vertrekhal, de voorzone en het hotel.

De terminal werd met 65 m verlengd en is een voortzetting van de gebogen dakvorm, de V-vormige kolommen en de gevel uit staal, glas en aluminium. De voorzone werd vergroot en biedt naast commerciële faciliteiten ruimte aan de hotellobby met receptie en toegang tot liften en trappen.

KCAP Eindhoven 

Het hotel staat als een solitair boven op de vertrekhal. De constructie met de betonnen gevel rust geheel op twee kernen en twee wandschijven. Aan de buitenzijde is de gevel bekleed met metalen gevelelementen.

De bouwwerkzaamheden zijn eind 2011 begonnen en vervolgens binnen een volledig operationeel vliegveld gerealiseerd.

Bron: KCAP

Reageer op dit artikel