nieuws

Calatrava krijgt boete 3 miljoen vanwege constructiefouten

Architectuur

De Spaanse architect Santiago Calatrava moet een bouwbedrijf voor 3 miljoen euro compenseren, omdat hij een gebouw met constructiefouten heeft ontworpen, meldt de Volkskrant. Een rechter oordeelde dat Calatrava 3,27 miljoen euro verschuldigd is aan het bedrijf dat het Palacio de Congresos in het Noord-Spaanse Oviedo bouwde. Het geld is een compensatie voor gemaakte kosten, schreven Spaanse media vrijdag.

Calatrava krijgt boete 3 miljoen vanwege constructiefouten

Door een ontwerpfout van de architect moest het bedrijf, nog tijdens de bouw van het Palacio de Congresos in 2006, de tribunes in het futuristische congrescentrum opnieuw bouwen. Dat kostte 3,4 miljoen euro. Ook waren er problemen met het dak, waardoor miljoenen euro’s meer moesten worden uitgegeven.

Studentencampus

Santiago Calatrava had eerder al met een Nederlandse rechter te maken. Die bepaalde in 2011 dat de beroemde architect 4 miljoen euro achterstallig honorarium moest krijgen van de woningcorporatie Servatius. Calatrava had in Maastricht een studentencampus ontworpen, waarvan de bouw uiteindelijk niet doorging wegens geldgebrek bij Servatius.

Lees het artikel op de Volkskrant

.

Reageer op dit artikel