nieuws

Brussels justitiepaleis wordt winkelcentrum

Architectuur

Een groot deel van het Brusselse justitiepaleis wordt winkelcentrum. Bijna 45.000 m2 komt vrij voor winkels, horeca en culturele en toeristische activiteiten. Dat bevestigde de woordvoerder van de verantwoordelijke Belgische staatssecretaris in de Vlaamse krant De Tijd.

Brussels justitiepaleis wordt winkelcentrum

 

 

Het justitiepaleis is een markant gebouw in de Belgische hoofdstad. De goudgekleurde koepel schittert boven de stad. Vanaf het nabijgelegen plein genieten bezoekers van het uitzicht over Brussel. Het is de bedoeling dat nu ook de koepel opengesteld wordt voor toeristen. De bovenste verdiepingen blijven beschikbaar voor rechtsinstanties, zoals onder meer het Hof van Cassatie. De rest van het gebouw wordt ‘vrij invulbaar’.

Drie jaar geleden werd een ideeënprijsvraag uitgeschreven voor de invulling van het Justitiepaleis. Onder de winnende inzendingen bevonden zich Architectuur Surentu | de Mul met A new quarter of Justice in Brussels, Judging in a contemporary environment en Elysium – A public destination underneath the courthouse van het Nederlandse City 4.

Reageer op dit artikel