nieuws

Amsterdam is weer populairst

Architectuur

Amsterdam is de meest aantrekkelijke stad om in te wonen, gevolgd door Utrecht en Amstelveen. De minst aantrekkelijke stad om te wonen is Emmen, gevolgd door Spijkenisse en Sittard-Geleen.

Amsterdam is weer populairst

 

 

Dat blijkt uit de nieuwe Atlas voor gemeenten, die vandaag verschijnt. In de Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op ruim 50 punten met elkaar vergeleken.

Minder files

Vorig jaar stond Amsterdam ook op de eerste plaats en Utrecht op de tweede. Toen stond Den Bosch op nummer drie. Het rijtje van minst aantrekkelijke steden om in te wonen bleef gelijk ten opzichte van vorig jaar.

Volgens de Atlas voor Gemeenten worden steden in de Randstad aantrekkelijker omdat er minder files zijn. Daardoor is het werk in de grote steden vanuit de forenzengemeenten zoals Almere en Haarlemmermeer weer beter te bereiken.

Minder voorzieningen

Steden buiten de Randstad, zoals Leeuwarden, Venlo en Helmond, boeten juist in aan populariteit omdat er steeds minder voorzieningen zijn, zoals kwaliteitsrestaurants en theatervoorstellingen. Ook hebben zij relatief veel last van het feit dat het aantal files in de Randstad afneemt.

Op het gebied van werkgelegenheid en armoede voert Rotterdam de ranglijsten aan. De jeugdwerkloosheid en het aantal mensen met een bijstandsuitkeringen zijn het hoogst in Leeuwarden. Tot slot is in Almelo het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering relatief het hoogst.

Reageer op dit artikel