nieuws

Uitslag Gouden A.A.P. 2013

Architectuur

De Universiteit van Amsterdam/Vrije Universiteit op het Science Park is gelauwerd als winnaar van de Gouden A.A.P. Ontwerper Francine Houben van Mecanoo kreeg net zoals Marijke van der Wende (AUC) de Gouden Medaille omgehangen door de winnaar van 2012 Liesbeth van der Pol.

Uitslag Gouden A.A.P. 2013

 

 

Unaniem adviseerde de jury om de Amsterdamse Architectuur Prijs 2013 (de Gouden A.A.P.) toe te kennen aan het Amsterdam University College vanwege “de eenvoud van de vorm, een groot huis, dat binnen enorm verrast. In het ontwerp van Mecanoo lopen uiteenlopende ruimten voor diverse onderwijsfuncties prachtig in elkaar over en zijn ontspannen samengebracht onder één groot dak, dat spectaculair is, maar op een onnadrukkelijke manier.”

De Amsterdamse Architectuur Prijs is door ARCAM in het leven geroepen en wordt toegekend aan architect en opdrachtgever van een in het voorafgaande jaar gerealiseerd project dat volgens de jury boven alle andere uitsteekt. De jury bestond dit jaar uit de Nederlandse architectuurhistorica Petra Brouwer, de Belgische architectuurcriticus Joachim Declerck en de Britse architect Malcolm Smith.

 Wie streden nog meer om de eer?

Reageer op dit artikel