nieuws

Selectienet.eu toont ontwerpinzendingen

Architectuur

De inzendingen van architecten voor selecties, prijsvragen en Europese aanbestedingen komen weinig of nooit in de publiciteit. Met de lancering van selectienet.eu hopen de initiatiefnemers (Robert Winkel en Roderick Trompert) hier verandering in te brengen Vanaf 23 april zijn in eerste instantie vijftig inzendingen te bekijken. Het is de bedoeling dat de site uitgroeit tot een platform voor inzendingen van architecten.

Selectienet.eu toont ontwerpinzendingen

 

Veel ontwerpopdrachten worden door selecties vergeven. Dit betreft over het algemeen prijsvragen, Europese aanbestedingen, meervoudige opdrachten, selecties van gemeenten, bedrijven en particulieren. Vaak wordt een architectenbureau geselecteerd aan de hand van drie tot vijf ingezonden (voorlopige) ontwerpen. Naar aanleiding van deze vaak uitgebreide onderbouwde ontwerpen wordt een uiteindelijke keuze gemaakt.

Deze ontwerpen voor de selectie worden maar zelden getoond en bijna nooit naast elkaar gelegd. Selectienet.eu gaat de ontwerpen van selecties verzamelen en online tentoonstellen. Op basis van de ontvangen informatie wordt een longlist gevormd waaruit opgaven worden geselecteerd om op de toekomstige website te publiceren.

Meer informatie over het inzenden of aanmelden van projecten op www.selectienet.eu 

Reageer op dit artikel