nieuws

MVRDV wint in Shanghai en gaat meteen aan de slag

Architectuur

Een voorbeeld van de snelheid waarmee China bouwt komt naar voren in de prijsvraag die Sincere Property, MVRDV en Aedas hebben gewonnen voor de bouw van een zakenwijk en winkelcentrum naast het treinstation van Hongqiao Airport Shanghai, het vierde vliegveld van China met voornamelijk binnenlandse vluchten.

MVRDV wint in Shanghai en gaat meteen aan de slag

 

 

Inmiddels is de bouw gestart, slechts enkele weken na het winnen van de prijsvraag door MVRDV en Aedas. Het plan van 4,5 hectare bevat veertien kantoortorens, twee glazen ingangstorens, een winkelcentrum, een ontwerp van Aedas, een cultureel programma en een verdiepte plaza. Deze zal op afstand van het verkeer een intieme stedelijke ruimte voor voetgangers bieden in een buurt die op dit moment vooral wordt gekarakteriseerd door brede wegen en verhoogde binnenstedelijke snelwegen.

De oplevering staat gepland voor 2015.

Reageer op dit artikel