nieuws

Kleur en muziek in Haagse binnenstad

Architectuur

De Haagse binnenstad is volop in beweging. Zo wordt er gewerkt aan de Markies, de Nieuwe Haagse Passage en woon/winkelgebouw Amadeus. Ook wordt na 90 jaar de gracht achter Paleis Noordeinde teruggebracht en komt daar een ondergrondse parkeergarage. Om deze laatste bouwput plaats de Gemeente Den Haag een 164 meter lange schutting die wordt opgefleurd door ontwerpers uit het Hofkwartier.

Kleur en muziek in Haagse binnenstad

 

Voor het ontwerp van de schutting ging het Haagse bureau Ontwerpwerk een samenwerking aan met tien andere ontwerpers uit het Hofkwartier. Het resultaat: een kleurrijke bouwschutting met giraffen, duikers en gebakjes. De schutting is het komende anderhalf jaar te zien op de Veenkade en Noordwal in Den Haag.

 

De schutting die de gemeente Den Haag rond de bouwput achter Paleis Noordeinde plaatst krijgt een fleurig uiterlijk. Op de foto’s het werk van Ontwerpwerk, Stephan Csikós, SYB, Haagsblauw, Basement, Jan Heijnen, Derk Dumbar, Barlock, SIN, Kamillala, Carrie Zwarts

Amadeus

Bedaux de Brouwer is de architect van het nieuwe woongebouw Amadeus. Het gebouw wordt 51 meter hoog. In de uit drie bouwlagen bestaande winkelplint komt de Ierse kledingketen Primark. Daarboven worden verdeeld over elf woonlagen 76 comfortabele topappartementen gerealiseerd, 36 koop- en 40 huurappartementen inclusief parkeerplaats.

 Amadeus Den Haag

Het winkel en woonaanbod in Den Haag wordt vergroot met de Amadeus. Het ontwerp en de impressie is van Bedaux de Brouwer Architecten

De Markies

De Markies is een ontwerp van Vocus Architecten uit Bussum, dat zal verrijzen op de Grote Marktstraat naast Peek en Cloppenburg. Op de eerste vier verdiepingen van het gebouw dat de plek van het reclasseringskantoor inneemt zal het Britse warenhuis Marks Spencer worden gevestigd.

Markies in Den Haag. Ontwerp is van Vocus Architecten

De Markies is een ontwerp van Vocus Architecten uit Bussum. Impressie Vocus Architecten

Nieuwe Haagse Passage

De Nieuwe Haagse Passage wordt een verbinding met winkels tussen de Grote Marktstraat en de Spuistraat. De nieuwe passage wordt een verlenging van de oude, klassieke passage in de Haagse binnenstad.

 Nieuwe Haagse Passage

De nieuwe Passage. Bernard Tschumi liet zich inspireren door Hollandse luchten en Delfts blauw

In de nieuwe Passage komen winkels in de kelder, de begane grond en op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping komen horecagelegenheden met een daktuin en op de bovenste verdieping een hotel. Het ontwerp is van de Frans-Zwitserse architect Bernard Tschumi, die zich zegt te hebben laten inspireren door Hollandse luchten en Delfts Blauw.

 

Reageer op dit artikel