nieuws

DP6 wint BNA verkiezing regio West

Architectuur

Uit de nominaties van de regionale voorronde van de BNA Gebouw van het Jaarverkiezing West is het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam van DP6 architectuurstudio als winnaar aangewezen. De jury: ‘Van het St. Nicolaaslyceum krijg je zin om naar school te gaan. Deze school is spannend, prikkelt en fonkelt zonder een kakafonie te zijn.’

DP6 wint BNA verkiezing regio West

Naast de winnaar werden nog vier andere projecten genomineerd:

–    De Karel Doorman in Rotterdam van Ibelings van Tilburg architecten
–    Dutch Mountain in Huizen van denieuwegeneratie
–    Elandshof: 6 woningen CPO in Amsterdam van Bastiaan Jongerius architecten
–    Het Hofbad in Den Haag van VenhoevenCS architecture+urbanism

Het winnende en de genomineerde projecten dingen, samen met nominaties uit twee andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2013. Die wordt op 16 mei in Rotterdam uitgereikt. Ook maken ze kans op de publieksprijs, waarop nog tot en met 30 april gestemd kan worden.

Reageer op dit artikel