nieuws

BIG ontwerpt grootste onderwijsproject op Faeröerse eilanden

Architectuur

In Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer is de bouw gestart voor een nieuw onderwijsinstituut. BIG tekende voor het ontwerp. Het gebouw gaat de verschillende onderwijsvormen op het eiland met elkaar verenigingen. Het gaat plaats bieden aan meer dan 1200 studenten en 300 docenten. Het onderwijsinstituut, bestaande uit Faeröer Gymnasium, Torshavns Technisch College en het Business College van Faeröer wordt het grootste onderwijsproject dat ooit is gebouwd op het eiland.

BIG ontwerpt grootste onderwijsproject op Faeröerse eilanden

BIG bedacht een gebouw met vijf verdiepingen dat als een galaxy in het landschap draait, smaller en kleiner naar de achterliggende lokale bewoners en groter, spectaculair, naar de stad beneden. Het toekomstige onderwijsinstituut krijgt vijf verdiepingen, elk met een openbare ruimte en een terras dat zicht biedt op het omliggende landschap. Een centraal atrium maakt de school tot een geheel.

Faroe

 

Reageer op dit artikel