nieuws

BEEing Green, help bij de bouw van het bijenpaleis

Architectuur

Onze blogger Daan Bruggink van ORGA Architect is een crowdfunding opgestart om het Bijenpaleis BEEing Green in het Westerpark in Amsterdam te realiseren. Inmiddels is een kwart aan het benodigde geld binnen. Het paleis wordt na realisatie geschonken aan de stichting I Love Beeing die activiteiten organiseert om de stand van de bijen te versterken.

BEEing Green, help bij de bouw van het bijenpaleis

Het bijenonderkomen is gebouwd van natuurlijke en ecologische materialen, ingepakt in en door groen. De scherpe daklijn biedt schaduw en bescherming en begeleidt de uitvliegende bijen. Het glas geeft een blik op de kasten, waardoor de passant kan zien hoe de bijen drinken en hoe de imker zijn werk doet. Het hekwerk maakt dat de bijen hoog uitvliegen. In de groenwand en op en aan het bijenpaleis worden inheemse drachtplanten* geplaatst, voor de eerste voeding en om de bijen in actie te zien.

Naast Amsterdam zijn in Nijmegen ook plannen om BEEing Green’s te bouwen, vermoedelijk op het Groene Perron en in het Kronenburgerpark.

BEEing Green is een initiatief van het ecologisch architectenbureau ORGA architect en wordt gerealiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten, Universiteit Wageningen, de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, Lokaal Hout en I Love Beeing.

Meer informatie over en hoe je kan bijdragen op www.oneplanetcrowd.nl/project/beeinggreen-bijenpaleizen-in-stadsparken

Reageer op dit artikel