nieuws

Thomas Widdershoven creatief directeur Design Academy Eindhoven

Architectuur

Ontwerper Thomas Widdershoven is per 15 april 2013 benoemd tot creatief directeur van de Design Academy Eindhoven. Hij wordt tevens voorzitter van het college van bestuur.

Thomas Widdershoven creatief directeur Design Academy Eindhoven

Thomas Widdershoven is medeoprichter en -directeur van ontwerpstudio Thonik, gespecialiseerd in visuele communicatie. Eerder was hij onder andere docent aan de Rietveld Academie, het Berlage Instituut en, in 2001, de Design Academy Eindhoven.

De keuze voor Thomas Widdershoven is gebaseerd op zijn kennis en ervaring, (inter)nationale reputatie in het vakgebied, loopbaan, persoonlijkheid en achtergrond, laat het college van bestuur van de Design Academy Eindhoven weten in een persverklaring.

Crisis afdelingshoofden

De Design Academy was sinds begin dit jaar op zoek naar een creatief directeur en een directeur onderwijs om samen de per 1 januari 2013 vertrokken Anne Mieke Eggenkamp op te volgen. Eggenkamp maakte in augustus 2012 haar aftreden als voorzitter van het college van bestuur bekend, na een crisis waarbij drie afdelingshoofden uit onvrede over de te varen koers waren opgestapt. De werving en selectie voor de functie directeur onderwijs is in volle gang.

bron: Eindhovens Dagblad

Reageer op dit artikel