nieuws

Foster + partners opent ME hotel in Londen

Architectuur

Het allereerste hotel dat van de gevel tot de klink ontworpen is door Foster + Partners heeft haar deuren geopend. Bezoekers wanen zich in een sfeer van yin en yang: donker en licht, maar vooral in luxe. De entree bevindt zich op de hoek van Aldwych Crescent aan de onderzijde van een ellipsvormige toren die wordt afgetopt met een spectaculair penthouse.

Foster + partners opent ME hotel in Londen

Het hotel benut de totale driehoekige kavel, dat vroeger plaats gaf aan het Gaiety theater. De begane grond van het ME hotel is publiek toegankelijk met een lounge, restaurants en een bar. De hotelgasten hebben het privilege op de eerste verdieping gebruik te maken van een champagne bar en prachtig vormgegeven foyer. Deze foyer is geplaatst in een piramidevormig atrium en wordt verlicht met daglicht dat van tien verdiepingen via wit marmeren wanden naar beneden stroomt.

Unieke beleving

Een unieke beleving moet het hotel zijn, volgens David Nelson (Head of Desing, Foster+Partners). Daarnaast wilde Foster + Partners op een zo efficiënt mogelijke manier het hotel inrichten. De kamers zijn in verschillende typen te onderscheiden, zo is er onderscheid tussen kamers en suites. Allen zijn in een eenvoudige lijn met luxe materialen vormgegeven. Less is more, maar dan met een knipoog.

Dakterras ME Hotel Londen. Fotograaf Francisco Guerro

Op de tiende verdieping bevindt zich een dakterras met uitzichten over Londen. Ander faciliteiten die het hotel biedt zijn conferentiezalen, een fitness centrum en een filmzaal.

 

Reageer op dit artikel