nieuws

Algemeen directeur OMA vertrekt

Architectuur

Victor van der Chijs heeft aangekondigd dat hij dit jaar zijn functie van algemeen directeur bij OMA neerlegt.

Algemeen directeur OMA vertrekt

Rem Koolhaas: “Het is tot onze grote spijt dat Victor OMA verlaat. Zijn strategisch inzicht en kennis hebben ervoor gezorgd dat OMA zich steeds weer opnieuw kan uitvinden.”

 Victor van der Chijs (52) werd in 2005 benoemd tot algemeen directeur en managing partner. Hij richtte zich voornamelijk op het verstevigen van de marktpositie van de onderneming. Hij maakte werk van het vergroten en internationaliseren van het bedrijf en diversifiëren van OMA’s portfolio buiten de traditionele core business architectuur. Onder zijn leiding kwamen grote veranderingen tot stand, waaronder een wereldwijde aanwezigheid met nieuwe kantoren in New York, Hongkong en Doha; verbreding en groei van OMA’s thinktank AMO; en het professionaliseren van de organisatie. 

Van der Chijs’ vermogen om creativiteit te vermarkten hebben onder meer geleid tot zijn benoeming als voorzitter van het Topteam Creatieve Industrie en de daaruit vloeiende Dutch Creative Industries Council waarvan hij tevens voorzitter is. Beide functies zal Van der Chijs voorlopig blijven bekleden.

OMA besluit binnen afzienbare termijn op welke wijze in het komende vertrek van Van der Chijs wordt voorzien.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel