nieuws

Meerhierover lanceert informatie 100 gebouwen

Architectuur

De pilotfase van ‘Meerhierover’ is van start gegaan met 100 gebouwen. Veertien organisaties, waaronder Stadsherstel Amsterdam, Paleis Soestdijk, Stadsherstel Midden Nederland en BOEi zijn de samenwerking aangegaan met de nieuwe mobiele informatievoorziening. Via een QR-code op de gevel is er direct via de smartphone informatie te verkrijgen over desbetreffend gebouw.

Meerhierover lanceert informatie 100 gebouwen

In tegenstelling tot andere organisaties, zoals UAR van het NAi, hoef je voor Meerhierover geen applicatie te downloaden of over gps-systeem te beschikken. De informatie bestaat uit vijf vragen die beantwoord worden per gebouw. Daarmee wil de organisatie het gebruik en de kennis van bijzondere gebouwen stimuleren.

Werking

Bij het scannen van de code op de gevel wordt automatisch de Meerhierover-website geopend. Met eenvoudige doorklik mogelijkheden naar relevante websites komt de gebruiker direct meer te weten over de omgeving en het object zelf.

Toekomst

Op dit moment wordt gewerkt aan de content en in februari worden de tags geplaatst. Voor de volgende fase is een gebruikersonderzoek gepland en worden fondsen geworven voor de technische opschaling. Meerhierover beoogt een onafhankelijk landelijk label te worden en wordt geïnitieerd door BOEi en Linkeroever. Het is de bedoeling dat Meerhierover na de oprichting wordt ondergebracht bij stichting Erfgoedlab.

Reageer op dit artikel