nieuws

Hedendaagse kunst in onderzeebootloods

Architectuur

Klaas Kloosterboer, Chris Martin en Jim Shaw transformeren deze zomer de Onderzeebootloods in een groot kunstatelier vol met hedendaagse kunst. De kunstenaars uit Amsterdam, New York en Los Angeles gaan in de maanden vooraf in de loods aan het werk om de tentoonstelling XXXL te creëren.

Hedendaagse kunst in onderzeebootloods

Gedurende vijf jaar wordt elke zomer een speciaal gemaakte grote installatie van een vooraanstaande hedendaagse kunstenaar getoond. De loods, gebouwd in 1937, is in omvang vergelijkbaar met de Turbine Hall van Tate Modern in Londen. De drie eerdere edities staan op naam van Atelier van Lieshout in 2010, Elmgreen & Dragset in 2011 en Sarkis in 2012.

Met het gebruik van de loods als expositieruimte wil het Havenbedrijf Rotterdam een breder publiek interesseren voor de haven en de kwaliteit en beleving van het havengebied versterken.

De tentoonstelling XXXL is van 8 juni tot en met 29 september te zien.

Reageer op dit artikel