nieuws

De Nederlandse Berg door de ogen van scholieren

Architectuur

Thijs Zonneveld opperde eind juli 2012 een twee kilometer hoge berg in Nederland. Een waanzinnig idee waar al snel veel mensen enthousiast, sceptisch en soms serieus op in gingen. De bovenbouwleerlingen van het Calandlyceum zijn gefascineerd geraakt door al de mogelijkheden van de berg.

De Nederlandse Berg door de ogen van scholieren

De leerlingen onderzochten en ontwierpen verschillende facetten van de Berg: de hoge CO2-uitstoot, invloed op het klimaat, de constructie en de functies ervan. Ze ontwierpen een energieconcept waarbij gebruik wordt gemaakt van zon, wind en zee. Bovenop de berg ontwierpen ze een discotheek met dansvloer die elke dansbeweging omzet in energie.

Hun onderzoek heeft geresulteerd in de fabricage van een maquette, die op 8 februari onthuld is door Thijs Zonneveld. Tot en met 22 februari is het werk te bewonderen bij ARCAM.

Reageer op dit artikel